KAJ POČNEMO?

1)   Izvajamo raziskovalno izkustvene delavnice, namenjene osebni rasti. Na delavnicah se posvečamo dvema različnima področjema - prvo je odkrivanje in spoznavanje lastnega notranjega sveta, drugo pa je učenje, vaja in piljenje različnih veščin, za katere verjamemo, da pripomorejo h kvalitetnejšemu življenju. Vedno poskrbimo, da delavnico vodijo izkušeni posamezniki. 

Glavna področja, ki jih raziskujemo: komunikacija, medosebni odnosi, čustva, prepričanja, vrednote, osebne lastnosti; cilji, služba in uspeh; kreativnost, vzgoja, produktivnost in izraba časa, sprejemanje kritike, izražanje prošenj, vedenjski vzorci, postavljanje mej, jasno izražanje, premagovanje treme, finančni pismenosti, prehodu iz mladostništva v odraslost...

Delavnice izvajamo za različne starostne skupine: mladi, mladi odrasli, odrasli. Velikost skupine: 10 do 20 udeležencev. Trajanje pripravljenih delavnic je 4h z vmesnimi odmori.

Po dogovoru lahko za naročnika prilagodimo tako vsebino kot dolžino delavnic.

Pomembno: Naše delavnice ne predstavljajo psihoterapije ali psihološkega svetovanja.

 

 2)   Izvajamo delavnice različnih ročnih spretnosti ali izražanja.

Udeležencem ponujamo ustvarjalno okolje ter jim z izdelavo lastnega končnega izdelka spodbuditi motivacijo in željo po ustvarjanju. Udeleženci med ustvarjanjem urijo različne veščine: držanje koncentracije, razvijanje fine motorike, razvoj domišljije in kreativnosti, reševanje problemov, medsebojna pomoč in timsko delo... 

Delavnice ročnih spretnosti: delavnice šivanja z različnimi končnimi izdelki, izdelava mila, izdelava ogrlic, barvanje in potiski majic...

Delavnice izražanja: delavnica kreativnega pisanja, delavnica poezije.

 

 

 

Tematske delavnice

Moji odnosi

Odnosi predstavljajo enega izmed temeljev zadovoljujočega življenja. Delavnica je praktično naravnana: udeleženci bodo preverili, katere stvari so jim v odnosih zares pomembne, nato pa bodo izdelali lasten zemljevid odnosov.

Več o tem

Odkrivanje čustev

Večje razumevanje čustev nam omogoča za nas bolj optimalne odzive v čustveno zahtevnejših situacijah. Kako čustva sploh nastanejo in kako so povezana z našimi mislimi, vrednotami, prepričanji?

Več o tem

Reševanje konfliktov

Na delavnici bomo spoznali različne strategije reševanja konfliktov. Na lastnih primerih bomo iskali povezave med izbranimi strategijami in našimi vrednotami. Trenirali bomo veščine aktivnega poslušanja, dajanja in sprejemanja kritik. Odkrivali bomo osebne meje in raziskovali, kako odnos v konfliktih krepiti.

Več o tem

Kako dokončati?

Če se vam pogosto dogaja, da se stvari lotite, a vam jih nekako ne uspe pripeljati do konca, je delavnica namenjena vam. 

Več o tem

Vrednostni sistem

Zavedanje naših vrednot in vrednostnega sistema nam omogoča, da kljub spremembam v okolici ohranimo svojo notranjo trdnost – avtentičnost in samozavestnejše sprejemamo odločitve. 

Več o tem

Osebnostne lastnosti

Na delavnici se bomo prepustili raziskovanju naših dobrih in »slabih« lastnosti. Preverili bomo, kako naše lastnosti doživljamo mi in kako nas vidijo drugi. Ugotavljali bomo, katere lastnosti nam v določenih situacijah pridejo prav in ali lahko na »slabe« lastnosti pogledamo še s kakšnega drugega zornega kota.

Več o tem

Učinkovita raba časa

Udeleženci bodo spoznali nekatere metode planiranja in različna orodja za pomoč pri organizaciji časa. Raziskovali bomo, kateri so največji motilci, katere napake posamezniki počnemo in kaj nas ovira pri naši produktivnosti.

Več o tem

O skrbeh

Na delavnici se bomo podali na raziskovanje po naših skrbeh. Pogledali bomo, od kje lahko skrbi izvirajo in kaj nam predstavljajo. Nato bomo iskali načine in strategije, ki nam lahko pomagajo, kako prepoznati, da nas skrbi ovirajo pri normalnem funkcioniranju in kaj lahko naredimo, da nas te skrbi ne ohromijo.

Več o tem