Zavod Bodi Pripravljen

V Sloveniji se posameznik za poklic šola od 10 do 20 let. Koliko časa pa v šolskem sistemu namenimo raziskovanju in odkrivanju našega lastnega sveta? Kolikokrat imamo v tem času (in kasneje) možnost raziskovati osebnostne lastnosti, se piliti v veščinah komuniciranja, iskati in preizkušati različna vedenja za izražanje nas samih, koliko ur namenimo spoznavanju čustev, kako delujejo naše misli, o medosebnih odnosih? Kolikokrat imamo na voljo čas za lastno refleksijo?

Več časa namenimo spoznavanju nas samih, naših lastnih prepričanj in vrednot, bolj kot pilimo veščine komuniciranja ter se spoznamo s čustvi in delovanju misli, več kot imamo omogočenega varnega prostora za raziskovanje in preizkušanje novih vedenjskih vzorcev, bolj polne medosebne odnose bomo imeli, samozavestnejše bomo sprejemali odločitve ter imeli več osebnega zadovoljstva na vseh življenjskih področjih.

Poslanstvo našega zavoda je ravno to.  Zavod želi s svojimi dejavnostmi nuditi izobraževanja, literaturo, druge pripomočke ter pomoč posameznikom za prepoznavanje in razvijanje njihovih kompetenc, zavedanja lastnega notranjega sveta in osebnih procesov, osebne rasti ter dobrega počutja, ki omogočajo doseganje večje avtonomnosti, solidarnosti in odgovornosti do sebe in drugih, vse z namenom boljšega delovanja posameznikov znotraj družine, skupnosti in v širši družbi.

Bodi pripravljen, da kljub spremembam v okolju vsak dan znova najdeš svojo notranjo trdnost in se odzoveš na tebi lasten optimalen način. Bodi pripravljen na odkrivanje svojih globin. Bodi pripravljen na nova spoznanja.

Vabljen, da nas spremljaš in se nam pridružiš.

 

Foto: Nina Medved